svim stolnotenisačicama-ima javljamo da je sinoć preminuo naš  trener i igrač (2009.-2013.) Stanislav Eskulić. Stanko, kako smo ga zvali od milja, je ostavio velikog traga u samoborskom pingiču kao trener i kao igrač STK Samobora u 1. i 2. HL zapad. Stanko veliko ti hvala na svemu pamtit ćemo tvoj rad, osmjeh, humor i preciznu ljevicu. Obitelji iskrena sućut.

Posljednji ispraćaj bit će u ponedjeljak, 30. travnja, u 14.10 na Miroševcu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Stane“ klinac s Trnja počeo je igrati stolni tenis s 12. godina. Igralo se svakodnevno u školi, crkvi ili mjesnoj zajednici. S 14. godina bio je pionirski prvak Zagreba za osnovne škole. Nakon toga upisuje se u školu za telekomunikacije i počinje trenirati u STK Poštaru. Bila je to generacija Šurbeka, Rotha, Čordaša i Turine.  S 17. godina ulazi u juniorsku reprezentaciju i igra u prvoj ligi bivše države koja je glasila za najjaču ligu Europe. Fuzijom STK Poštara i GSTK Zagreba, godinu dana igra u Zagrebu, a kasnije u Marathonu, Cestomu, Rudešu sve u prvoj ligi.

Budući da se ono vrijeme nije moglo živjeti od sporta, samo reprezentativci, s 21. godinom odlazi u Italiju, a kasnije u Francusku gdje ostaje 24. godine. Dvije godine igrajući u Orleansu nije izgubio ni jednu partiju i dobiva nadimak „Monsier 100%“. Tokom godina igranja osvojio je mnogo turnira, a jedne godine čak 9 od 11.

S 54. godine na zamolbu STK Libertasa iz Dubrovnika povodom 25. godišnjice kluba zajedno s D. Šurbekom ulaze u prvu ligu i od onda je Libertas već osam godina respektabilan prvoligaš.

U SOKAZ-u inače najmasovnijem veteranskom natjecanju osvojio je preko 20 pojedinačnih i momčadskih titula.

U 50. godina igranja ističe da mu je jedna od najdražih titula finale veteranskog prvenstva Europe u paru s dugogodišnjim prijateljem riječninom Vitomirom Vidovićem, od 580 sudionika.

Preseljenjem u Samobor na Palačnik, danas s 63. godine još uvijek je aktivan u STK Samoboru kao igrač i trener koji se natječe u prvoj Hrvatskoj ligi i jedan je od najzaslužnijih što se Klub trenutno natječe u tom rangu.

U Samoboru 5.01.2012. godine – dobitnik športske nagrade Grada Samobora

 

Umro je Stanislav Eskulić