U Varaždinu je od 12. do 14. rujna odigrano ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u stolnom tenisu.

Uz dobru organizaciju i epidemiološke mjere, prvenstvo je omogućilo mladim igračima i igračicama da ponovno osjete slobodu i kreativnost kroz igru, a time i želju za napredovanjem.

Stolnotenisačice Samobora su u ekipnom djelu, u starosno višoj kategoriji, došle u priliku da se bore za brončano odličje. Ana Znika, Lucija Krnić i Neva Gojković hrabro su ušle u ring s favoriziranim Varaždinkama. Nakon početnog minusa od 0-1, Neva je imala meč loptu protiv Marte Jurčević, no nije ju uspjela realizirati. Lucija Krnić rutinirano smanjuje rezultat na 1-2, da bi se opet ponovio triler iz drugog meča, u kojem Ana Znika nakon 2-0 ne uspijeva donijeti bod za izjednačenje pa je tako pobjeda zasluženo pripala Varaždinkama.

Junior Petar Znika je u paru s Leonom Šantekom iz Ljubeščice došao do 2. mjesta u igri parova, dok je u ekipnom djelu prvenstva s GSTK Zagreb osvojio 1. mjesto.

rezultati

PH za juniore-ke VaraždinPH za juniore-ke VaraždinPH za juniore-ke Varaždin

Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke