Nedavno je u Riminiju održano veteransko Europsko prvenstvo u stolnom tenisu.

Nastupilo je preko 3000 igrača i igračica, a u tako jakoj konkurenciji Hrvatska se može pohvaliti još jednom medaljom. Jedna od najboljih stolnotenisačica Hrvatske svih vremena Brankica Batinić, prvi trener i član ženske ekipe STK Samobora, okitila se broncom u paru. Ovo joj je bilo peto Europsko prvenstvo, a na prethodna četiri sva četiri puta je bila zlatna pojedinačno, stoga joj je teško pao tijesan poraz u osmini finala od Talijanke Vassileve (3:2).
Tužna sam, razočarana i ljuta na sebe na neki način zato što sam u prvom setu imala tri set lopte koje nisam uspjela završiti pozitivno u svoju korist. Pa sam onda dobila drugi i treći set i kod 2:1 sam imala četiri meč lopte koje, eto, nisam iskoristila. Čak i u petom setu kod 7:7 sam imala svoj servis i tu sam zaista, kako i sam rezultat pokazuje, loše odigrala. To je jedna bivša bugarska reprezentativka koja se odselila u Italiju. Mi smo igrali u Varni na prvenstvu Balkana prije puno godina jedna protiv druge tako da ja nju poznam. Međutim, kao što sam rekla, ljuta sam i razočarana jer je to neoprostivo da imam četiri meč lopte i da ih nisam iskoristila i nisam napravila ništa. Moram priznati da me taj poraz dosta pogodio i nadam se da ću na sljedećem prvenstvu ipak doći do neke pojedinačne medalje kao što sam i prije. Bila je jaka konkurencija, u kategoriji preko 60 bilo je nekih 160 sudionica. Jako, jako velika konkurencija i lijepo organiziran turnir. Jaka konkurencija ne samo u mojoj kategoriji (60+) nego u svim muškim i ženskim kategorijama – istaknula je Branka Batinić.
Batinić je 2019. godine u Budimpešti bila zlatna i u paru s Ruskinjom Larissom Farinom. Iako ove godine nije igrala s Ruskinjom zamalo joj je izmaklo finale.
Igrala sam sa Španjolkom Mariom Vintilom-Tifachi. Ona je rođena Rumunjka, ali igra za Španjolsku. I tu se imam razloga ljutiti na boju medalje. Imali smo 2:2 i 8:3 za nas. Poslije toga ne znam što se dogodilo. Izgubili smo 11:8. U svakom slučaju i tu imam razloga za žaljenje neiskorištenog vodstva. Bila sam prije poznata po tome da ako i gubim, dobivam mečeve. Ovo su situacije na koje stvarno nisam navikla. Navikla je na najviše domete, no trećim mjestom u paru nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja.
Od 1999. godine kada sam počela igrati na Europskim prvenstvima prvo je bilo u Göteborgu u Švedskoj, potom 2009. u Poreču, 2015. u Tampereu u Finskoj, 2019. u Budimpešti i ovo sada. Ovo mi je ukupno deveta medalja sa Europskih prvenstava – šest zlata, od toga četiri pojedinačno u različitim konkurencijama i dva u paru, jedno srebro i dvije bronce isto u paru. Na kraju krajeva kad se čovjek vrati sa Europskog prvenstva s devetom medaljom, brončanom, naravno da sam sretna i da je lijepo. Sretna sam da sam za svoj klub Samobor donijela prvu europsku medalju. Međutim, ima razloga i za tugu zato što nisam osvojila pojedinačnu medalju. Imala sam sve u svojim rukama. Nitko mi nije kriv, nego ja sama. 
Otkrila je koji su planovi i ciljevi za dalje.
Ja ću sigurno za godinu dana u Sandefjordu, to je nekih 70-ak kilometara južno od Osla, igrati sljedeće godine ponovo na prvenstvu Europe, međutim u jednoj novoj konkurenciji od 65 do 70. Plan je ako mi uspije da nastupim i na Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano od 15.-22. siječnja sljedeće godine u Omanu. Ako budem uspjela izorganizirati svoj put to mi je želja. Možda tamo osvojim medalju kao što sam i 2006. bila dvostruka prvakinja svijeta. Bit će isto velika konkurencija, poznate protivnice, međutim ja ću se zaista spremiti.  Želja mi je da osvojim Europsko prvenstvo i da donesem još koju medalju u Hrvatsku i u svoj klub. Ima nekih međunarodnih turnira u rujnu ove godine, u Otočecu se igra jedan WTT veteranski turnir. Pokušat ću sa HSTS-om stupit u kontakt i vidjet da li je moguće da se prijavim na taj turnir. Ima još nekih međunarodnih veteranskih turnira koji se sad polako nakon covida otvaraju i održavaju. Pokušat ću i tamo nastupiti i osvojiti neke bodove i titule za mene i Hrvatsku. Nastavit ću sa treninzima kadetske reprezentacije s kojom radim i nastojat ću sa Samoborom sljedeće godine ući u Superligu – zaključila je optimistična Batinić.

Branka Batinić treća na Europskom veteranskom prvenstvu 2022.Branka Batinić treća na Europskom veteranskom prvenstvu 2022.Branka Batinić treća na Europskom veteranskom prvenstvu 2022.

Branka Batinić brončana u Riminiju